מפגש רשת השותפים עם שר החינוך נפתלי בנט
במפגש הוצגו כיווני העשייה של היוזמה בשיתוף התכנית הלאומית של משרד החינוך בשנת הלימודים תשע"ו ובשנים הקרובות להרחבת מעגל המצוינות במתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומקצועות ההנדסה
ביום רביעי ה-28.10.15 התקיים מפגש של רשת השותפים של יוזמת 5פי2 עם שר החינוך נפתלי בנט. במפגש נכחו מעל ל-100 נציגים מכ-80 ארגונים מהמגזר השלישי, העסקי והציבורי.
מטרת המפגש היתה להציג את כיווני העשייה של היוזמה בשיתוף התכנית הלאומית של משרד החינוך בשנת הלימודים תשע"ו ובשנים הקרובות להרחבת מעגל המצוינות במתמטיקה, פיסיקה, כימיה ומקצועות ההנדסה.
את האירוע פתח שלמה דושי, מנכ"ל ארגון שיתופים אשר משמש כארגון השדרה של היוזמה מאז הקמתה ב-2013.
שר החינוך בנט בירך את הבאים והתייחס למשימה המשותפת: "אני מתרגש לראות כל כך הרבה ארגונים נרתמים למען מטרה לאומית. אנחנו יוצרים פה שוויון זכויות אמיתי בישראל, ללא הבדלי דת, גזע, מין או גיאוגרפיה. נפתח לכל ילד וילדה את האפשרות לשגשג".
מוהנא פארס, ראש התכנית הלאומית למצוינות במתמטיקה ומדעים במשרד החינוך, סקר את עיקרי התכנית ואת הערכים המובילים אותה: "לא מדובר כאן רק על 5 יחידות מתמטיקה, אלא על שבירת הפרדיגמה הפדגוגית. יותר תלמידי 5 יחידות מתמטיקה, פיזיקה וכימיה זה דבר טוב לכלכלה הישראלית, לאקדמיה, לתעשיית הביטחון וגם לחברה כולה, התוכנית היא קודם כל חברתית – לקדם את ההשכלה ולתת הזדמנות שווה לכל התלמידים בישראל".
לצידו של מוהנא דיבר יובל מושקוביץ, תלמיד כיתה י"ב בישיבה התיכונית לפיד מודיעין אשר הציג את סיפורו האישי ואת ההחלטה שקיבל בשנה האחרונה לעבור מרמת 4 יחידות לימוד במתמטיקה לרמת 5 יחידות לימוד.
ענבר הורביץ, מנהלת היוזמה ומנהלת תחום קולקטיב אימפקט בשיתופים, הציגה את המשתתפים השונים ואת גישת קולקטיב אימפקט על פיה פועלת יוזמת 5פי2. (למצגת הפתיחה לחצו כאן). ענבר הציגה את מפת הדרכים, שהינה תוצר עבודה של שני צוותים בנושא מורים ותלמידים אשר הגדירו בתהליך שיתופי את המרכיבים הנדרשים להצלחה בקידום נושא המצוינות. מפת הדרכים מכוונת את הפעולה המשותפת של הארגונים החברים ביוזמה.
על בסיס מרכיבי המצוינות המהווים את ליבת מפת הדרכים, הציגו סדרה של דוברים בסבב מהיר סוגיות מהותיות ודוגמאות לעשייה הקיימת בשטח:
- מיצוי פוטנציאל הלומדים: הרב משה לוסטיג, מנהל בית הספר לוסטיג לבנות חרדיות.
- פיתוח ידע ומיומנויות בדגש משימות חקר: ד"ר אורלי לכיש זלאיט, ראש יחידות מורים במכון דוידסון.
- מצוינות דיסציפלינרית של מורים: פרופ' עטרה שריקי ממכללת אורנים
- מענה אישי לכל תלמיד: ד"ר לאה דולב, מנהלת הוראת המתמטיקה ברשת אורט ישראל.
- מצוינות פדגוגית בדגש על קהילות מורים: אלינה קולטון, מורה לפיזיקה באורט בנימינה.
- פיתוח אישי ומקצועי של מורים: אריה מימון, ראש מינהל החינוך בעיריית אשדוד.
- תפקיד המנהל ביצירת סביבה בית ספרית מעודדת מצוינות: שלומי דהן, מנהל עירוני ה' בחיפה.
בהקשר של עידוד מוטיבציה של תלמידים לבחור, הציגה בלה אברהמס, סמנכ"לית ממשל וקשרי חוץ באינטל ישראל וחברת ועדת ההיגוי של היוזמה את פעילות קואליציית העסקים של היוזמה והתגייסותה לקמפיין "לתת חמש" של משרד החינוך. בעקבות הקמפיין הצטרפו כ-9 חברות הייטק נוספות. כיום ישנן 31 חברות בקואליציה ופעילות הרצאות ההשראה של הקואליציה תגיע השנה ל-450 בתי ספר – לעומת 200 בתי ספר בשנה הקודמת.
דפנה דור, מנכ"לית עמותת "שיעור אחר" המפעילה את "שיעור ביחד" – תוכנית תומכי ההוראה, סקרה את הירתמותם של מתנדבים פרטיים בעקבות קמפיין משרד החינוך. למעלה מ-1,000 פונים נרתמו להתנדבות, מתוכם 420 מתנדבים החלו לעבור הכשרה בימים אלו על מנת לשמש כתומכי הוראה בבתי הספר.
למצגת על פעילות קואליציית העסקים בעקבות קמפיין לתת חמש לחצו כאן
שר החינוך סיכם בקריאה להמשך העשייה המשותפת.
בחלקו השני של המפגש התקיימו דיונים בשלושה נושאים אותם הגדירה ועדת ההיגוי של היוזמה כסוגיות המרכזיות בהן נעסוק בשנה הקרובה: עידוד מוטיבציה ותחושת מסוגלות, הרחבת מעגל הפונים להוראה ומיצוי פוטנציאל המצוינות בפריפריה. מטרת הדיונים היתה לקיים סיעור מוחות ראשוני לשם התנעת פעילות קבוצות עבודה בנושאים אלה. קבוצות העבודה יעסקו בלימוד הסוגיות ובתכנון ויישום של דרכי פעולה. נעדכן בקרוב על הרכבת הצוותים ועל הצעדים הבאים.
- לסיכום הדיון בנושא מוטיבציה – לחצו כאן
- לסיכום הדיון בנושא הרחבת מעגל הפונים להוראה – לחצו כאן
- לסיכום הדיון בנושא מצוינות בפריפריה – לחצו כאן
לפניכם מספר תמונות מהמפגש:
תגיות:
יוזמת 5פי2מוהנא פארסמשרד החינוךנפתלי בנטקואליצית העסקים